Tvrtka QUESTUS SIGURNOST d.o.o. osnovana je 2008. g. sa osnovnom djelatnosti Tehničko ispitivanje i analiza. Osnovna zamisao tvrtke bila je pružanje savjetodavnih pravnih i inženjerskih usluga iz područja zaštite na radu i zaštite od požara.
Razvojem poslovanja, tvrtka je proširila svoje djelatnosti, te se danas bavimo poslovima zaštite na radu i zaštite od požara, projektiranjem i ispitivanjem električnih instalacija, poslovima planiranja, ugradnje i održavanja sustava za dojavu požara, sustava za gašenje požara aerosolima i sustava za odvodnju dima, poslovima planiranja izgradnje i održavanja solarnih elektrana, te vođenje i planiranje projekata iz navedenih područja.
Tvrtka je ovlašteni distributer sustava za gašenje požara aerosolima STAT-X za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju, distributer kablova za termodetekciju PROTECTOWIRE, distributer sustava za odimljavanje D+HE, partner za sustave dojave požara ESSER. Ovim programom smo zaokružili ponudu opreme za sustave zaštite od požara, te smo u mogućnosti projektirati, izvesti i održavati i najzahtjevnije sustave za dojavu i gašenje požara.
Tvrtka raspolaže sa stručnim kadrovima iz područja elektrotehnike, strojarstva, zaštite na radu i zaštite od požara sa višegodišnjim iskustvom, te ima ostvarenu suradnji sa vanjskim suradnicima i projektantima iz svih područja gradnje. Kadrovska politika tvrtke je kombinacija iskustva i zapošljavanja i obrazovanja mladih kadrova.
Razvojem tvrtke i uvođenjem novih proizvoda planiramo razvoj novih usluga, a time i povećanje broja zaposlenih tehničkih struka.